West Side Story

West Side Story

Kritika

Oscar kedvenc musicalje - Robert Wise, Jerome Robbins: West Side Story, 1961

A West Side Story – minden idők legtöbb Oscar-díjjal kitüntetett musicalje – 1962-ben, a 34. Oscar-gálán taszította le a korábbi első helyezettet, a Gigit trónjáról a maga 10 szobrocskájával. Azonban ezzel az eredménnyel nemcsak a musical műfajában versenyképes a Jerome Robins és Robert Wise által jegyzett mű, hiszen a mai napig mindössze három film (Ben Hur, Titanic, Gyűrűk Ura: A Király visszatér) nyert ennél több (11) Oscar-díjat.


2012-09-24- írta Vincze Teréz

Olvasd el a kritikát

Történet

A történet New York West Side negyedében játszódik, ahol két egymással rivalizáló banda szeretné megszerezni a környék feletti egyeduralmat. A Jets, a második generációs amerikai tinikből álló banda és a Puerto Rico-i emigráns fiatalok bandája, a Cápák közötti feszültség a végsőkig fokozódott. Mindennaposak az utcai összetűzések, és kitörni készül a bandaháború. A két banda vezetői találkozóra készülnek, ahol megbeszélhetik egy utolsó nagy összecsapás részleteit. A győztes mindent visz – ez a jelszó. Csakhogy a szerelem beleavatkozik az eseményekbe. A Jets egyik alapítója, Tony ugyanis szemet vetett a Cápák vezetője, Bernardo gyönyörű húgára, Maria-ra. Szerelmük azonban – akárcsak Rómeó és Júlia történetében – tragédiába torkollik…

Videó, előzetes, trailer

Díjak

Oscar-díj, 1962: Legjobb mellékszereplő (női és férfi), legjobb díszlet, legjobb kosztüm, legjobb fényképezés, legjobb vágás, legjobb rendezés, legjobb hang, legjobb zene, legjobb film (összesen 10 díj a 11 jelölésből)

Golden Globe, 1962: Legjobb film.

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!