Szerelmes Shakespeare (Shakespeare in Love)

Szerelmes Shakespeare

Shakespeare in Love

Kritika

Színház, szerelem! - John Madden: Shakespeare in Love / Szerelmes Shakespeare, 1998

John Madden filmje varázslatos. Elbűvölően elegyíti a színháztörténetet a szerelemmel, a valóságot a fikcióval. Igazzá tudja tenni a színlelt szerelmet, és közelivé, szinte tapinthatóvá az Erzsébet-kori Londont, mellőzve a kosztümös filmekre gyakran jellemző mesterkéltséget. Természetes bája hét Oscar-díjat1 hozott a filmnek.


2012-09-24- írta Márton Imola

Olvasd el a kritikát

Történet

1593. nyara van, s a londoni színházi élet ifjú titánja, Will Shakespeare páratlan csapástól szenved: alkotói válság bénítja agyát és tollát. Se múzsa, se téma. Will-nek múzsa kell és egy rendkívüli pillanatban, amikor az élet imitálja a művészetet, beleszeret egy nőbe és belecsöppen saját rossz csillagzat alatt fogant szerelmi drámájába. Minden akkor kezdődik, amikor Lady Viola a fejébe veszi, hogy színész lesz. És mivel ekkor a nőknek tilos volt az efféle bűnös züllöttség, férfinak öltözik, s elmegy Will darabjának színészválogatására. Will ihlete beindul és saját szerelmét önti új darabja szavaiba. Ám mégsem minden fenékig tejfel, mert Erzsébet királynő parancsára Lady Violának hozzá kell mennie Lord Wessex-hez. Zűrzavaros személycserék, elcserélt üzenetek, eltévedt vágyak, hangos csetepaték, féltékeny férjekkel folytatott párbajok, veszélyes csókok közepette keresi Will a megoldást nemcsak a színdarabjához, hanem saját ki nem hunyó szenvedélyéhez.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!