Anya (Madeo)

Anya

Madeo

Mother

http://www.motherfilm.com/

http://www.imdb.com/title/tt1216496

Kritika

Emlékezésgyakorlatok a “Szöul-kitchenben” - Bong Joon-ho: Anya / Madeo

A Távol-Kelet, s azon belül Dél-Korea kortárs filmművészete mindig is szívesen látott vendég volt a TIFF-en – ezt azzal is tanúsíthatom, hogy a mai koreai filmtermés több jelentős művét volt szerencsém megtekinteni itt az évek során. Az elmúlt esztendőkben mintha csökkent volna a fesztiválprogram összeállítóinak lelkesedése az ázsiai mozi iránt; az idei kiadás azonban kielégíti az ezzel kapcsolatos esetleges elvárásokat.


2012-09-24- írta Papp Attila Zsolt

Olvasd el a kritikát

Történet

Egy anya (Hye-ja Kim) csendesen éldegél 28 éves fiával, Do-joon-nal (Bin Won). Életük végtelenül egyszerű, akupunktúrás készítményekkel és gyógynövényekkel látják el a szomszédságot. Egy napon brutálisan meggyilkolnak egy fiatal lányt, és Do-joon-t vádolják a borzalmas tett elkövetésével. Az anyát a dolog szörnyű választás elé állítja: el kell döntenie, hogy bebizonyítja fia ártatlanságát, avagy ha nem hisz benne, magára hagyván a bebörtönzés sorsára juttatja…

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!