Édes2kettes (Cheun gwong tsa sit)

Édes2kettes

Cheun gwong tsa sit

Happy Together

Kritika

Könyörtelen európa, érzékeny Hongkong - 3. Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál – 2004. május 28–június 6. – 3x3 szekció

A 3x3 nevű filmtörténeti összeállításban a dán Lars von Trier, a hongkongi Wong Kar-wai és a dél-koreai Kim Ki-duk rendezőket mutatták be a TIFF-en. Kevésbé ismert alkotásokat válogattak, így Triernek a Dogma időszak előtti filmjeit vetítették, a Kar-wai visszatekintésből is kihagyták a közkézen forgó Szerelemre hangolva című filmet. Kim Ki-duk filmjei pedig szinte robbanó meglepetésként hatottak, a kezdeti tanácstalanság után rengeteg, hol felháborodott, hol lelkesedő szó esett róluk a mozikban és a teraszokon.


2012-09-24- írta Gál Andrea

Olvasd el a kritikát

Történet

A két kalandvágyó hongkongi srác, Lai és Ho, azért jött Argentínába, hogy világot lásson. Valaha szerelmesek voltak egymásba, ma már csak az emlékekből élnek. A dolgok végképp elfajulnak, amikor útban az Iguacu vízesés felé Ho faképnél hagyja barátját a kihalt országút közepén. Lai le van égve, felcsap kikiáltóembernek az egyik buenos aires-i tangóbár elé, hogy pénzt spóroljon a hazaútra. A zaklatott életű Ho ismét felbukkan nála. Összeköltöznek, de már a régi melegség nélkül. Lai beáll mosogatónak egy kínai étterembe, ahol összebarátkozik egy tajvani fiúval. Ahogy Lai élete kezd egyenesbe jönni, Ho egyre mélyebbre süllyed.

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!