Csúnya betegség

Csúnya betegség

Kritika

Az igazi Truman show - Szalay Péter, Juhász Zsolt, Schilling Sára: Csúnya betegség

A Csúnya betegséget nézés közben lehet „elkapni”. Az első percekben kajánul mosolygunk vagy hangosan hahotázunk a film szereplőinek megszállott kijelentésein. Aztán eltelik tíz perc, és rájövünk, hogy nem ők a hülyék, hanem mindenki más.


2012-09-24- írta Zágoni Balázs

Olvasd el a kritikát

Történet

“Ártatlan, kedves szenvedély ez, bár ép ésszel nehezen fölfogható. Hogy miért első a vasút, és csak aztán jönnek a nők. De épp ez az elragadó benne: hogy tisztán, érdek és indok nélkül szép. Hármójuk közül a legidősebb elmeséli, az ötvenhatos forradalom után röplapterjesztésért hét évet ült. A börtön közel volt a vasúthoz, mondja, a cellaablakon át behallatszott a vonatfütty. És neki ez volt a legnagyobb szenvedés. Nem a kínzás, nem a magány, nem az éhség, hanem a távoli vonatfütty.” (Báron György) A film három szereplôje három generációt képvisel. Mindhármuk életében első helyen a mozdony áll, de teljesen más a viszonyuk a géphez, szakmához, történelemhez. Három életút: egy kettétört életpálya, egy beteljesült álom és egy bizakodó útkeresés.

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!