Érdemrend (Medalia de onoare)

Érdemrend

Medalia de onoare

Kritika

Kései bátorságpróba - Peter Călin Netzer: Medalia de onoare / Érdemrend

Egymástól elhidegült idős házaspár forgolódik az ágyban. Gondok vannak a fűtéssel – csakúgy mint a kapcsolatukkal. Nina 6 éve nem beszél Ionnal, a fiuk pedig annyira haragszik rá, hogy nem is látogat haza Kanadából. A családból senki nem áll szóba vele, ezért aztán amikor a Honvédelmi Minisztérium értesíti, hogy kitüntetésben részesül II. világháborús bátor cselekedeteiért, eldönti: eljött az idő, hogy visszanyerje szerettei megbecsülését.


2012-09-24- írta Nagy Boglárka

Olvasd el a kritikát

Történet

A film a hetvenöt éves Ion története, aki kimondottan feszült kapcsolatban él a feleségével és fiával. A fia Kanadába emigrált, miután az apja szökési szándék miatt 1989-ben feljelentette. Egy szép napon meghívót kap a cotroceni-i elnöki palotába, amelyben értesítik, hogy az államfő érdemkereszttel tünteti ki a második világháborúban véghezvitt tettei elismeréseként, amelyekről azonban mit sem tud. A meghívóhoz mellékelt levél felsorolja vitézi tetteit. Bár tudja, hogy semmit sem tett azért, hogy hősként tekintsenek rá, mégis elfogadja az érdemkeresztet, amelyet arra használ fel, hogy visszanyerje a családja és a barátai tiszteletét. Vajon mennyi ideig képes leplezni a csalást?

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!