Szerelem, pasta, tenger (Mine vaganti)

Szerelem, pasta, tenger

Mine vaganti

Loose Cannons

http://www.minevaganti.net/

http://www.imdb.com/title/tt1405810

Kritika

A jellegzetes halála - Ferzan Özpetek: Mine vaganti / Szerelem, pasta, tenger

A klasszikus dramaturgia értelmében a főhős – és ezáltal a történet – valahonnan valahová kell jusson. Özpetek új filmjében fel-felvillannak emberek és emberi életek, de hiányzik a mindent átfogó összetevő, amely szilárddá kötné a laza cselekményszálakat. Eddigi munkásságának tükrében önutánzásként hat a produkció: dráma és komédia között ingadozik, és megcáfolja mindazt, amit eddig elvként és értékként mutatott fel a rendező repertoárja.


2012-09-24- írta Kovács Bea

Olvasd el a kritikát

Történet

A helyszín Lecce, az „olasz csizma” sarka. Itt él a tésztagyártó Cantone család apraja-nagyja. A legifjabb fiú római tanulmányai befejeztével tér haza, de elárulja a családi üzletet irányító fivérének (Antonio), hogy vissza akar térni a fővárosba, mert író ambíciói vannak, és azt is bevallja, hogy homoszexuális. A pontot az i-re Antonio teszi fel, aki éppen ekkor előrukkolni a családnál a nagy hírrel: ő is meleg és viszonyt folytat az egyik alkalmazottjukkal.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!