Kőtutaj (La balsa de piedra)

Kőtutaj

La balsa de piedra

The Stone Raft

Kritika

Létezik-e Ibéria? - George Sluizer: La balsa de piedra / Kőtutaj

Az ember általában vegyes érzelmekkel fogadja, ha egy nagy író regényét megfilmesítik. Örül is, meg nem is: egyfelől sokan megismerik a regényt, másfelől meg az író nyilván tudta, mit csinál, és ő ugye regényt írt, nem filmforgatókönyvet. Ez a helyzet José Saramago, a Nobel-díjas portugál író regényével is: úgy tűnik, hogy a Kőtutaj az egész stáb számára extrém sport lett volna, ezért inkább tutajdublőrt választottak.


2012-09-24- írta Dobolán Katalin

Olvasd el a kritikát

Történet

Spanyolországban, az andalúziai Venta Micenában, Pedro Orce, az idős patikus remegni érzi a földet a lába alatt. A földrengést egyedül ő érzékeli, a szeizmográfok semmit nem mutatnak ki. Ennek ellenére a Pireneusok kettéhasadnak, az Ibériai-félsziget leválik Európáról, s úszni kezd az óceánban. Kitör a pánik, felbolydul a világ, a kormányok nyilatkozatokat adnak ki. Európa fiatalsága váratlanul ibérnek, azaz függetlennek szeretné nyilvánítani magát. Joaquim Sassa nekiindul, hogy megkeresse a csodás jelenségeket észlelő társait. Érzik, hogy valami összeköti őket, furcsa módon közük van a Pireneusok kettéhasadásához.

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!