Nagy Sándor, a hódító
Oliver Stone
2004
Nagy Sándor, a hódító

A Filmtett szerint: 5 10 1

5

A látogatók szerint: 0

0

Szerinted?

0

Nagy Sándor, a hódító

Színes, német, amerikai, holland, francia, angol, olasz, 175 perc, 2004
Magyar cím
Nagy Sándor, a hódító
Eredeti cím
Alexander

Történet

Gyermekkora óta diadalról és harcról álmodozott. Kis országból indult el, és mire 25 éves lett, meghódította az ismert világ nagy részét. A maroknyi macedón sereget a hatalmas Perzsa Birodalom ellen vezette, elfoglalta Egyiptomot, majd a sivatag után a hófödte hegycsúcsok felé kanyarodott: India jelentős részét is meghódította. Korábban sosem egyesült ekkora hatalom egyetlen kézben, és talán azóta sem volt rá példa. Nagy Sándor a világ ura lett, mégis magányosan halt titokzatos halált alig 33 éves korában. Nagy barátságok, néhány felejthetetlen csábítás, és kilenc év vérben és páncélban a világ legnagyobb hadserege élén. Nagy Sándor élete megváltoztatta a világ történetét.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Ezt írtuk a filmről:

Egy metsző kék tekintet – Anthony Hopkins-portré

A filmrajongók többsége számára a neve már örökre összeforrt az emberevő sorozatgyilkos, Hannibal Lecter figurájával, pedig a kamerák előtt eltöltött ötvennégy esztendeje során ezerszer bizonyította, hogy nem ismer sem műfaji, sem stilisztikai korlátokat, s jószerivel nincs olyan szerep, melybe ne tudna karizmát, eleganciát, mélységet csempészni. Nyolcvanöt éves lett Sir Anthony Hopkins, a mozgóképtörténet egyik legcsodálatosabb átváltozóművésze.

Tanulmány, 2022. december 31. – írta

„A mozinak a nagyvilágról kell szólnia” – Interjú Iain Smith-szel

Hogyan lehet sikerfilmet készíteni Hollywoodon kívül? Hogy festett a tavalyi év egyik, sőt talán legjobb filmjeként jegyzett, hatszoros Oscar-díjas Mad Max: A harag útja forgatása és fejlesztése? Miért nem A visszatérő kapta a legjobb filmnek járó szobrot? Iain Smith producerrel beszélgettünk.

Interjú, 2016. június 23. – írta

Izgalmasan hangzik – Oliver Stone: Alexander / Nagy Sándor, a hódító

Nem tudom, nemzedéktársaim hogy vannak vele, de én kifejezetten szeretem azokat az életrajzi mozikat, amelyek időszámításunk előtt játszódnak, amikor a férfiak is szoknyát hordtak, férfiakat öltek és öleltek, sőt, még festették is magukat.

Kritika, 2005. február 15. – írta
Támogass egy kávé árával!
 
Nagy Sándor, a hódító

Nagy Sándor, a hódító

Színes akciófilm, kalandfilm, filmdráma, történelmi, háborús, romantikus, 175 perc, 2004

Rendező:
Szereplők: , , , , , , , , , Teljes filmadatlap

A Filmtett szerint:

5

A látogatók szerint:

0

Szerinted?

0

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat