A kör 2
Hideo Nakata
2005
A kör 2

A Filmtett szerint: 5 10 1

5

A látogatók szerint: 10 (1)

10 (1)

Szerinted?

0

A kör 2

Színes, amerikai, 110 perc, 2005
Magyar cím
A kör 2
Eredeti cím
The Ring Two

Történet

A történet fél évvel azután folytatódik, hogy Rachellel és kisfiával, Aidannel (David Dorfman) megmagyarázhatatlan és rettenetes események történtek Seattle-ben. Rachel mindent el akar felejteni, ezért Aidennel egy oregoni városkába, Astoriába költözik, és megpróbál új életet kezdeni. Rachel tervei azonban rögtön szertefoszlanak, mert egy helybéli bűntény színhelyén talált bizonyítékok - köztük egy titokzatos videokazetta - ijesztően ismerősnek tűnnek. Rachelnek rá kell döbbennie, hogy a gonosz Samara visszatért, és még elszántabban folytatja halálos bosszúhadjáratát.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Ezt írtuk a filmről:

Ijesztő gyermekekről, rituálékról és a japán filmről – Beszélgetés Hideo Nakata japán filmrendezővel

Hideo Nakata A kör című horrorfilmjével vált népszerűvé Európában és Amerikában, majd japán és amerikai produkciókkal folytatta a sort, következett A kör 2 és a Sötét víz. Több éves szünet után idén a Rotterdami Nemzetközi Filmfesztiválon tűnt fel újból, ahol The Complex című horrorfilmjének világpremierjét tartották. 

Interjú, 2013. március 25. – írta

Nézők a félelem árnyékában – 4. Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál – 2005. május 27–június 5. – Az Árnyékok szekció

Az elmúlt években a horror és thriller jellegű filmek egyre népszerűbbek a nézők körében. Megérne egy tanulmányt, hogy mi az a befogadás-pszichológiai elvárás, amit ezek a filmek kielégítenek. A TIFF szervezői a műfaj sikerére való tekintettel a fesztivál programjában egy különálló kategóriában, amelyet Shadows (Árnyékok) névvel jelöltek, adtak helyet kilenc ilyen nagyjátékfilmnek és két, rövidfilmeket tartalmazó válogatásnak. A filmek között találunk a műfaj sztereotípiáit felsorakoztató ijesztgetős, gagyi horrort és valódi misztikával, feszültséggel telített igényes alkotásokat is, fantasztikus, misztikus, bizarr filmeket, amelyek a félelem árnyékát vetítik a nézőkre.

Beszámoló, 2005. július 15. – írta

Japán mítosz, hollywoodi rajzfilm – Hideo Nakata: The Ring Two / A kör 2

A nagysikerű, sorozattá nőtt japán Ringu amerikai remake-jének folytatását a producerek az eredeti rendezőjének, Hideo Nakatának a kezébe adták. A kritikusok lealázták, az Átok (The Grudge) megelőzte, ezzel együtt a második rész bevétele több mint kétszerese az első A kör szolid, 15 millió dolláros nyitányának.

Kritika, 2005. június 15. – írta
Támogass egy kávé árával!
 

A Filmtett szerint:

5

A látogatók szerint:

10 (1)

Szerinted?

0

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat