Az ügynökök a paradicsomba mennek

Az ügynökök a paradicsomba mennek

Kritika

Versenyfilmek a szemlén I. - Nyár utca, nem megy tovább; Az ügynökök a paradicsomba mennek; Diamond Club

A szemle mozis bemutatót megért versenyfilmjeiről (Pál Adrienn, A Frankenstein-terv, A zöld sárkány gyermekei, Üvegtigris 3) már volt kritikánk – íme, pár keresetlen, rövid sor a szekció töltelékfilmjeiről. Folytatás hétfőn.


2012-09-24- írta Oláh-Badi Levente

Olvasd el a kritikát

Történet

Budapest, 1986. Kárász Mátyást igazán dédelgette a sors. Szülei évtizedekig külszolgálatosok voltak, a legjobb külföldi egyetemekre járhatott, jólétben él a Rózsadombon. Balról bírálja a rendszert, és hamarosan megtalálja ebben társait is. Egyre izgalmasabb esztendők jönnek, és Kárász másként gondolkodóként megismeri a rendőrségi fogdát is. Gara ezredes, a Kádár-rendszer egyik szürke eminenciása arról győzködi, hogy működjön együtt a hatalommal, a változások elősegítése érdekében. Az ország  rohamos léptekkel halad – az ekkor még csak sejthető – rendszerváltás felé. Az első szabad választások idején  Kárász Mátyás már az egyik ellenzéki párt hangadója, ikonikus arca, aki bekerül a parlamentbe.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!