Konyec – Az utolsó csekk a pohárban

Konyec – Az utolsó csekk a pohárban

Kritika

Gyorsabbak a halálnál - Rohonyi Gábor: Konyec – Az utolsó csekk a pohárban

A rendszerváltás után majdnem fél évszázados tetszhalálból ébredt újra a magyar közönségfilm, s nem csoda, hogy az új, aktuális elbeszélőformák keresése során a rendezők legalább annyira próbálták a külföldi mintákat hasznosítani, mint a mégoly dicső, de távoli múltba vesző hazai hagyományokat.


2012-09-24- írta Nagy V. Gergő

Olvasd el a kritikát

Történet

Valóban véget ér az élet 70 év után? Talán a legtöbbünknek igen, de van két ember egy külvárosi lakótelepen, akiknek csak most kezdődik igazán. Kis Emil (Keres Emil) és Felleghy Hédi (Földi Teri) szerelme valahol fél évszázaddal ezelőtt kezdődött, és az eltelt ötven év épp elég volt arra, hogy ez a két ember minden pofont megkapjon a sorstól. Így hát Emil egy szép napon kisétál a behajtóktól fenyegetett lakótelepi másfélszobásból a felesége nélkül, majd bepattan Szélmadárnak nevezett Csajkájába, hogy az első útjába kerülő postafiókot – szelíden és udvariasan – kirámolja. Azt pedig sejthetjük, hogy nem egyszeri alkalomról van szó… A következő benzinkútrablásra már a vidéki nyomozópáros, a rendőrtalentum Ági (Schell Judit) és a forrófejű Andor (Schmied Zoltán) is felfigyel. Az egyébként együtt élő rendőrök munkáját beárnyékolja az a tény, hogy Andor egy legénybúcsún intim közelségbe került egy prostival. Hédi csatlakozik Emilhez, hogy együtt vágjanak neki az útnak, amely szabaddá teszi őket. Annak az útnak, amelyen néhány nap alatt bepótolhatnak valamit elvesztegetett, néma életükből. Megálmodott életük valóságos vágyait. A nyugdíjasok persze mindig egy lépéssel a nyomozók előtt járnak. Végül Emil régi barátjánál, a kubai emigráns Juan-nál (Djoko Rosic) húzzák meg magukat, aki belerángatja őket egy 50 milliós rablásba. A média által Vérdíjas Nyugdíjasoknak nevezett Emil és Hédi körül egyre szorosabbra zárul a rendőri kordon. Úgy tűnik, nincs menekvés. A Csajka útja lassan véget ér. De véget érhet-e az út maga?

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!