Az ördög városa (Djavolja varos)

Az ördög városa

Djavolja varos

Devil's Town

Kritika

Keleti kilátások - Vladimir Paskaljevic: Az ördög városa

A szálakat hol lazábban, hol szorosabban összedolgozó hálózat- vagy mozaikelbeszélés sokszínűsége révén teret nyit a pályakezdő filmes számára, hogy felgyűlt mondandóját – elméletileg – gond nélkül belegyűrhesse első alkotásába. Erre jöhetett rá Vladimir Paskaljevic is, mikor ezt a formát választotta a kissé sokat markoló rendezői bemutatkozásához.


2012-09-24- írta Békés Bálint

Olvasd el a kritikát

Történet

A mai szerb társadalom szatírája. Az egyetlen nap eseményeit megörökítő film cselekménye több, gyakran összeérő és egymást keresztező szálon fut. Szereplői különös figurák, egy-egy típus megtestesítői: a 10 éves Jelena arról álmodozik, hogy egyszer sikeres teniszcsillag lesz, de arra nincs módja, hogy órákat vegyen; Ivana, a jól menő prostituált lánya a fejébe veszi, hogy megkeresi az apját; Ciril, az újgazdag csemete képtelen elfogadni, hogy a barátnője, Natalija elhagyta; az őrült taxisofőr sikertelenségét agresszióban éli ki; a visszavonult nőgyógyász munkamániáját immár csak a kuplerájban csillapíthatja… és még sorolhatnánk.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!