Isztambul

Isztambul

Kritika

Családi kör(utazás)? - Török Ferenc: Isztambul

A Moszkva téri érettségizők és a harmincas pénzügyesek Overnightja után Török Ferenc újabb korosztályt ugrott előre generációs panorámájában. Az Isztambul kerete és figurájának jellege jól illeszkedik az életműbe, de a megvalósítás és a feszültség kilóg belőle.


2012-09-24- írta Ritter György

Olvasd el a kritikát

Nem egy generációs film - 12. Filmtettfeszt: Török Ferenc és Garas Dániel az Isztambulról

Az idei Filmtettfeszt utolsó közönségtalálkozójára Török Ferenc rendező és Garas Dániel operatőr kísérte el az Isztambult. A film erdélyi premierje után Gergely Zsuzsa faggatta őket a forgatásról, a múltról és a jövőről.


2012-09-24- írta Gergely Zsuzsa

Olvasd el a kritikát

Történet

Európa-szerte tipikus jelenség, hogy évtizedes házasságok fordulóponthoz érnek a felnőtt gyermekek kirepülése után. Gyakorta elfordul, hogy a férfiak új házasságot kötnek, s a nők egyedül maradnak. Van-e reménye egy elhagyott nőnek ötven éves kora felett új életet kezdeni?

A mi történetünkben egy középkorú budapesti nőt harminc év házasság után hagy el a férje. Mind a család, mind a társadalom közönnyel viseli Katalin krízisét. A környezet betegnek véli, kórházba viszik, leszedálják. Férje és lánya, azonban csak színészkedésnek tartják az átmeneti hisztérikus állapotot. Szégyellik a nőt, tehernek érzik. Katalin megszökik a kórházból és egy váratlan döntéssel Isztambulba indul. Kamasz fia, lázadó hősként ered menekül édesanyja nyomába.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!