A kiállhatatlan (Den brysomme mannen)

A kiállhatatlan

Den brysomme mannen

The Bothersome Man

http://www.brysom.no/

http://www.imdb.com/title/tt0808185

Kritika

Kiállhatatlan mennyország - Jens Lien: Den brysomme mannen / A kiállhatatlan

Az északi fekete komédia főszereplője, a negyvenes éveiben járó Andreas mindjárt a film első két percében a metró elé veti magát. Nem derül ki, hogy öngyilkossági kísérlete sikerrel jár-e: a következő jelenetben rozzant autóbuszról száll le egy elhagyatott benzinkút előtt, amelyen az „Isten hozott!" felirat olvasható. A pokol tornáca, vagy inkább egy elrontott mennyország kapuja kézenfekvő metafora erre a látványra.


2012-09-24- írta Zsizsmann Erika

Olvasd el a kritikát

Történet

A negyvenes éveiben járó Andreas egy különös városba érkezik, és nincsenek emlékei arról, hogy hogyan és miért került oda. Kap egy lakást, és munkahelyről is gondoskodnak számára. Nemsokára barátnője is lesz, akivel hamar összeköltöznek. A felszínen minden tökéletes, de Andreas-t mégis nyomasztja valami. A hideg üvegépületek, a szürke színek, az ízetlen ételek, a túlzottan udvarias kapcsolatok – mind természetellenesnek hatnak. Megpróbál elmenekülni a városból, de hamar rájön, hogy képtelenség megszabadulni onnan. Egy nap megismerkedik egy férfival, aki egy titkos rést rejteget pincéje falán. Andreas előtt megcsillan a remény a szabadulásra.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!