Alvó szépség (Bella addormentata)

Alvó szépség

Bella addormentata

Dormant Beauty

Frumoasa adormită

https://www.facebook.com/bellaaddormentatailfilm

http://www.imdb.com/title/tt2184227

Történet

A film az első hivatalos olaszországi eutanázia történetét dolgozza fel játékfilmes formában: Eluana Englarót 17 éven keresztül tartották vegetatív állapotban a gépek, mire apjának 11 évnyi pereskedés után végre sikerült megszereznie számára „a halálhoz való jogot”.

A mély gondolatvilágú, intelligens és provokatív alkotás a 2012-es velencei filmfesztivál egyik nagy kedvence volt. A rendező a fikciós részeket archív felvételekkel kombinálja.

Három összetett történet révén bontakozik ki Eluana Englaro esete. Egy szenátornak lelkiismereti problémát okoz az, hogy megszavazza az eutanáziaengedélyt, lánya ellenben határozottan kiáll a Englaro életben tartása mellett, és tüntet a klinika előtt. Egy híres énekesnő lemond a kerrierjéről, hogy kómába esett lányát gondozhassa, fia ellenkezésére fittyet hányva. Egy orvos beleszeret egy drogfüggő fiatal lányba, és megakadályozza a lány öngyilkosságát.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!