Thészeusz hajója (Ship of Theseus)

Thészeusz hajója

Ship of Theseus

Corabia lui Tezeu

Kritika

TIFF 2013: a versenyfilmek 1/2. - Ship of Theseus; Tanta agua; W sypialni / In the Bedroom; Koppidoi neko / I Catch a Terrible Cat; Wadjda; Breaking Horizons

Az izlandi Dagur Kári nemzetközi karrierjét a kolozsvári TIFF-en kezdte. Vajon a Transilvania Trófeára idén pályázók közül kinek merre fog ívelni a karrierje? És ki lesz a győztes? Ezúttal a versenyfilmeket szemléztük – a gyűjtemény második része pénteken fog megjelenni.


2013-06-02- írta Nagy Boglárka

Olvasd el a kritikát

Történet

Egy cseppet sem hétköznapi fényképész hölgy elkeseredetten küzd saját zseniális megérzéseinek elvesztése ellen, ami egy egy sebészi beavatkozás következményeként lépett fel. Egy tudós szerzetes etikai dilemmával szembesül, amikor elvek és halál közül kell választania. Egy fiatal ügynök szervkereskedők nyomaira bukkan, és megtanulja, mennyire kemény dió az erkölcs. E három különböző, filozófia szál apropóján a film az identitás, az igazságszolgáltalás, a szépség, a jelentés és a halál kérdéseit kutatja.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!