Az ölés aktusa (The Act of Killing)

Az ölés aktusa

The Act of Killing

Actul de a ucide

http://theactofkilling.com/

http://www.imdb.com/title/tt2375605

Kritika

Nem egy turistafilm - Joshua Oppenheimer: The Act of Killing / Az ölés aktusa

Az ölés aktusa úgy sokkol, hogy nem is sokkol; egy olyan országot, rendszert mutat be, amilyenről a legelvetemültebb hidegháborús sci-fi szerzők sem álmodtak volna.


2013-06-02- írta Jakab-Benke Nándor

Olvasd el a kritikát

Történet

Ebben a filmes kísérletben egykori gyilkosokat, köztük az indonéz félkatonai vezetőt, Anwar Congót kérték fel, hogy újrajátsszák életüket az általuk kedvelt amerikai filmek stílusában. Amikor 1965-ben Sukarno elnököt és kormányát megbuktatta a hadsereg, Anwar csapataival részese lett a több mint egymillió kommunistagyanús személy és kisebbségi kínai életét követelő tömeggyilkosságoknak. Anwarék részletesen újrajátsszák a bűneiket büszkén, megvitatván a díszletek, jelmezek, pirotechnika részleteit. Az, ahogy a jelenetek témájától nem zavartatva a stílussal bíbelődnek, minden látható szörnyűség ellenére a vászon elé szögezi a nézőt. Ám ahogy a filmes erőszak összecsúszik a valóságossal, Anwar büszkeségét is megingatja a bűntudat.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!