Köszönöm, jól / Ďakujem, dobre (Fine, Thanks) (Köszönöm, jól / Ďakujem, dobre)

Köszönöm, jól / Ďakujem, dobre

Fine, Thanks

Bine, multumesc

Kritika

Ezt láttuk a 12. TIFF-en 7. - Dakujem, dobre / Köszönöm, jól!; Pura vida – The Ridge; Canavarlar Sofrasi / The Monsters' Dinner; Sound City

Szlovákiai magyarok, hegymászók, vitriolt vacsorázó párok és a Nirvana volt dobosának zenés dokumentumfilmje.


2013-06-07- írta Jakab-Benke Nándor

Olvasd el a kritikát

Kelet-európai dolgok - Prikler Mátyás: Ďakujem, dobre / Köszönöm, jól

Prikler Mátyás filmje közben és után is, hosszú idő után először, azt éreztem, hogy nem, nem akarom filmen is azt az emberi nyomort és szenvedést látni, ami naponta körülvesz. Mármost nem feltétlenül a közvetlen, szűkebb környezetemre gondolok (bár a szépen összefonódó narratív szálak széles skálán mozgó családi és személyes drámákat is felkínálnak): inkább egy általános, tipikusan kelet-európai kilátástalanság és reménytelenség fogalmazódik meg a Köszönöm, jól százharminc percében, az ezzel való, szinte erőszakos szembesítés pedig nem biztos, hogy kívánatos.


2013-06-07- írta Kovács Bea

Olvasd el a kritikát

Történet

A Köszönöm, jól! nagyjátékfilm, Prikler első egész estés filmje valójában három történet. Az elsőben egy vidéki politikust és vállalkozót, Miroslavot ismerhetjük meg, aki igencsak sajátos módon rendezi a felmerülő problémáit. A második egy nyugdíjasról, Béláról szól, aki váratlanul megözvegyül, és nehezen viseli a magányt. A harmadik történetben Béla fia, Attila elsősorban munkahelye elvesztésétől retteg, miközben családi élete is szétesőben van. A filmre a szemlélődés, a körültekintés jellemző. Ez lehetővé teszi, hogy a film az egyes figurákat empátiával láttassa, gondjaikat, vergődésüket emberközelbe hozza – ők egy olyan világról adnak látleletet, amelyben a morál kiveszőfélben van, a remények viszont tovább élnek.

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!