Mennybemenetel (Subida al cielo)

Mennybemenetel

Subida al cielo

Történet

Luis Bunuel Mexikóban rendezett vígjátéka. Történet egy fiatalemberről, aki, miközben átutazza autóbusszal az országot, olyan emberekkel találkozik, és szituációkba kerül, amik megengedik neki, hogy megismerje a “valóság igazi oldalát”.

Ezen film a születés pillanatával kezdődik, s a halál arculatával fejeződik be. Az, ami ezek között van, az út, amin semmi sem teljesen világos és nyilvánvaló. A fiatal férfi beteg édesanyjához utazik. Az utazás az élet iskolájává válik számára. Találkozik egy nővel, aki akarja a testét, egy pappal, aki akarja a lelkét, egy politikussal, kinek a hangja kell… Tanúja lesz egy kislány temetésének, akit egy kígyó mart meg, és lát egy rokkantat, akinek a fából készült végtagja elmerült a sárban.

A rendező számára jellegzetes képek, látomások és szimbolikus vonatkozásokkal teli szituációk Bunuel sajátos humorával vannak ábrázolva.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!