Idegen a tónál (L'inconnu du lac)

Idegen a tónál

L'inconnu du lac

Stranger by the Lake

Kritika

A férfi és hatalmas harcsabajusza - Alain Guiraudie: L'inconnu du lac / Idegen a tónál

A legutóbbi Cannes-i Filmfesztivál a két nő szerelmét bemutató Adéle életétől és az abban helyet kapó „naturalisztikus” szexjelenetektől volt hangos: a Spielberg vezette zsűri Arany Pálmával jutalmazta a filmet, és a színésznők önmagukból való kivetkőzésének elismeréseként a díjat rendhagyó módon megosztva kapta Adele Exarchopoulos, Léa Seydoux és a rendező, Abdellatif Kechiche. Az ünneplés árnyékában, a kevesebb médiafigyelemben részesülő Un Certain Regard-szekcióban egy nyomasztóan tükörsima felületű, majd lassan menthetetlenül a mélybe rántó hitchcocki homoszexuális thriller kaparintotta meg a legjobb rendezésért járó elismerést. A titokzatos és formabontó Idegen a tónál mellett az Adéle élete nagyjából annyira tűnik merésznek és radikálisnak, mint A kis hableány.


2014-03-05- írta Pálos Máté

Olvasd el a kritikát

Történet

Nyár van. Egy nudista strandon, ahova leginkább (meleg) férfiak járnak, Franck megismerkedik a friss szingli Henrivel és Michellel, akihez azonnal vonzódni kezd. A bimbózó románcot azonban megtöri, hogy Franck látja, ahogy Michel megfojt egy embert. Mégis képtelen kibújni a férfi hatása alól.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!Kapcsolódó

TIFF 2014, percről percre

1970 napja – írta