Blind

Blind

Kritika

Ezt láttuk a 13. TIFF-en 3. - Fekete szén, vékony jég / Black Coal Thin Ice; La Vénus à la fourrure; Vakon / Blind; 20.000 Days on Earth

A becstelen idő ellenére is dübörög tovább a TIFF, az idei Arany Medvés film mellett itt van Polanski új darabja, egy kísérletező norvég versenyfilm, valamint a jó öreg Nick Cave portréfilmje.


2014-04-10- írta Jakab-Benke Nándor

Olvasd el a kritikát

Történet

Ingrid vak, nemrég vesztette el a látását. Férjével, Mortennel él. Ahogy a férfi elmegy otthonról, Ingrid egy teával az ablakhoz ül, és hallgatja a rádiót vagy a körülötte lévő zajokat. Egyre jobban fél elhagyni a lakást. Gyanakodni kezd, hogy férje néha titokban otthon marad, hogy megfigyelje őt, vagy hogy a szeretőjével chatel, miközben mellette ül az ágyban, és közben úgy csinál, mintha munkahelyi e-mailekre válaszolna. Einar odavan az internetes pornóért és a hosszú hajú lányokért, de túl bátortalan ahhoz, hogy bárkihez is közeledjen. Elin vele szemben lakik, és a gyermekén kívül senkije sincs, aki viszont legtöbbször az apjánál van. Ingrid élete összefonódik Einarral és Elinnel. Osztoznak a félelmeiben, sőt egy ponton még a vakságában is. Ingrid ismeri Einar és Elin szexuális vágyait, Elin pedig tudja, mit szeret Ingrid. Vagy ez a két ember csupán Ingrid képzeletének szülötte? A Vakon egy kísérlet: vajon mennyire fontos a látvány egy vizuális médiumban?

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!