Szabadesés (Free Fall)
Pálfi György
2014
Szabadesés (Free Fall)

A Filmtett szerint: 10 10 1

0

A látogatók szerint: 10 (1)

10 (1)

Szerinted?

0

Szabadesés (Free Fall)

Színes, magyar, dél-koreai, francia, 89 perc, 2014
Eredeti cím
Szabadesés
Nemzetközi cím
Free Fall

Történet

A Szabadesés hét lakás történetét meséli el. Egymás alatti hét emeleten elhelyezkedő lakások nem hétköznapi történeteit. A bennünk fellelhető szorongások vizuális megjelenései ezek a történetek. Akár meg is történhetnének, talán meg is történnek - csak nem szeretünk róla beszélni. A film keretét adó zuhanás csupán ebbe a hét lakásba enged betekintést, de vannak még lakások - akár ebben a házban, akár más házakban, más városokban, más országokban is. És mindegyikben van egy-egy újabb történet. Furcsa történetek ezek, különös emberekről.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Ezt írtuk a filmről:

Optimista előrelátással – 22. Alter-Native Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál, 2014. november 5–9., Marosvásárhely

Egy fesztiválbeszámoló általában nem szokott értékelést tartalmazni az adott fesztiválról, jobb esetben ugyanis erre nincs szükség. Van ugyanakkor olyan fesztivál is (és ilyen mostanság az Alter-Native is), amelyről az emberek nézettségi adatokat tippelnekmár azelőtt, hogy a fesztivál első filmjén össze lehetne számolni a nézőket. Ilyenkor szükség lehet leltárra és egy kis pozitív látásmódra.

Beszámoló, 2014. november 10. – írta

„Edzi az elmét és jókedvet ád...” – 14. Filmtettfeszt Magyar Filmnapok, 2014. október 2–5.

A 14. Filmtettfeszt négy napja alatt stabil telt ház volt az esti „főműsoridőben” a kolozsvári Győzelem moziban, a legtöbben Pálfi György új filmjére, a Szabadesésre voltak kíváncsiak. A legfrissebb magyar filmtermést bemutató fesztivál pörgősen indult, minden nap tudott okozni néhány kellemes meglepetést és egy igazi meghatározó filmélménnyel zárult – azaz tulajdonképpen nem is zárult, hiszen ez a filmadag egy darabig még elegendő beszédtémát biztosít majd a látogatók baráti köreinek, nem csak Kolozsváron, hanem a többi kilenc erdélyi helyszínen is.

Beszámoló, 2014. október 6. – írta

Mit nézz a 14. Filmtettfeszten?

Röviden: mindent. Aki viszont még mindig zavarban van, hogy mire üljön be a ma délután kezdődő Filmtettfeszten (tíz erdélyi városban!), annak itt van egy kis segítség. Saját kritikusaink mondataiból szemléztünk.

Ajánló, 2014. október 2. – írta

„Amúgy sincs semmi összefüggés, csak van” – Pálfi György: Szabadesés

A legújabb Pálfi György-film megtekintése után világossá válik, hogy miért finanszírozták a Szabadesést a dél-koreaiak. A válasz: mert őrült. És ezt dicséretnek szánom.

Kritika, 2014. szeptember 24. – írta
Támogass egy kávé árával!
 

A Filmtett szerint:

0

A látogatók szerint:

10 (1)

Szerinted?

0

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat