Szegények és gazdagok (To Have and Have Not)

Szegények és gazdagok

To Have and Have Not

To Have and Have Not

Történet

A mozi legcinikusabb, legkiégettebb hőse, Humphrey Bogart, és a veszélyes nagymacska, Lauren Bacall tökéletes páros. Ebben a filmben minden benne van, ami a Casablancában, csak mindenből egy kicsit több. A helyszín egy kocsma, valahol Martinique szigetén, a második világháború alatt. A francia ellenállás egy sebesültjének búvóhelyre és segítségre van szüksége, az egyetlen ember pedig, aki segíthet rajta, Harry Morgan. Harry, a magányos csempész viszont távol tartja magát a politikától és az érzelmektől – amíg képes rá. Csakhogy színre lép a rekedtes hangú, vészjósló tekintetű Marie és egyszeriben minden megváltozik. Kezdetét veszi a hajmeresztő kalandok sorozata.

A film Hemingway azonos című regénye alapján készült, a forgatókönyvírásban pedig egy másik Nobel-díjas író is részt vett – William Faulkner. A legenda szerint ugyanis Hemingway nem hitte el, hogy Hawks képes lesz filmre vinni regényét, mire a rendező azt válaszolta: “Majd Faulkner átírja, amúgy is jobban tud írni nálad!”.

Lauren Bacall, a búgóhangú végzet asszonya ebben a filmben játszotta első filmszerepét, és itt ismerkedett össze a nála 25 évvel idősebb Humphrey Bogarttal, akihez hamarosan feleségül is ment. A nézők a produkciót Martinique és Egyszer fenn, egyszer lenn címen is ismerhetik.

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!