1408

1408

http://www.1408-themovie.com/

http://www.imdb.com/title/tt0450385

Kritika

A Stephen King-féle köménymagleves - Mikael Håfström: 1408

Stephen King-adaptációból kétféle van: vagy csapnivaló, vagy figyelemre méltó. Az 1408 inkább az utóbbi. Először 1999-ben adták ki audiobook formátumban, sajnos nem található meg sehol, viszont a történet vázlata igen, és az alapján egy olyan film készült, amely fura módon érdekesebb, mint a könyv.


2012-09-24- írta Vlădăreanu István

Olvasd el a kritikát

Történet

A paranormális jelenségekről írt könyveivel befutott Mike Enslin azon dolgozik, hogy bebizonyítsa: természetfeletti jelenségek valójában nem is léteznek, az egész csupán átverés.
Kutatásai során eljut a New York-i Dolphin Hotelbe, ahol a legendás 1408-as szoba található. Ebben a szobában állítólag szellemek gyilkolnak, Enslin viszont kész bebizonyítani, hogy ez is csak egy átverés. Kibéreli a szobát annak ellenére, hogy a hotel igazgatója könyörögve kéri, mondjon le szándékáról.
Miután az író beköltözik a szobába, hamarosan kiderül, hogy itt nyoma sincs átverésnek, a legendás borzalmak valóra válnak.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!