Szmájli

Szmájli

Történet

A Szmájli című kisjátékfilm a virtuális kommunikáció agresszív térnyeréséről szól, melynek következtében a valóság, a mindennapi élethelyzetek fokozatosan „kihalnak”. A jelenségre egy házaspár életének rituális momentumán, az ebéden keresztül világít rá.

Tamás és Éva élete szinte tökéletes leképezése az őket körülvevő világ groteszkségének: mialatt Tamás a sötét szobában ül a képernyő előtt és tervezői munkáját végzi, felesége, Éva a konyhában ebédet készít.
Miközben Tamás a stressz fűtötte helyzetben próbál megoldást találni, Éva megüzeni neki, hogy a kedvencét főzi. Tamás nem akarja Évát megbántani, ezért nem mondja el neki, hogy zavarja őt. Éva linket küld Tamásnak, amire lelkesen várja a választ, de Tamás figyelmen kívül hagyja, mert a munkájával van elfoglalva és azt üzeni, hogy később megbeszélik, de ez az élő találkozás alkalmával elmarad.

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!