Testi kapcsolatok
Mike Nichols
1971
Testi kapcsolatok

A Filmtett szerint: 8 10 1

8

A látogatók szerint: 0

0

Szerinted?

0

Testi kapcsolatok

Színes, amerikai, 98 perc, 1971
Magyar cím
Testi kapcsolatok
Eredeti cím
Carnal Knowledge
Nemzetközi cím
Carnal Knowledge

Történet

Sandy és Jonathan kollégiumi szobatársak. Sandy szégyenlős, visszahúzódó természet, fél a lányoktól, Jonathan viszont nagy nőfaló hírében áll. A két ifjú megosztja egymással a szexuális vágyait, illetve tapasztalatait. Jonathan egy partin összehozza Sandyt a szépséges Susannel. Sandy esetlen próbálkozásairól rendre beszámol a barátjának, aki nem érti, miért olyan nehéz ágyba csábítani egy lányt. A főiskola után Sandy és Jonathan útjai elválnak. Két évtizeddel később az egykori jó barátok újra összejönnek, hogy megbeszéljék, ki mire vitte az életben. A fő téma most is a szex.

Ezt írtuk a filmről:

A szilaj motoros, aki bevette Hollywoodot – Jack Nicholson-portré

Bár szinte valamennyi figuráját a saját lelkéből „faragta ki”, ő az egyik legsokoldalúbb és legegzotikusabb hollywoodi színész, aki az elmúlt fél évszázadban felbukkant a nagyvásznon. Művészete a hetvenes években bizonyult igazán formabontónak, majd – magával az Álomgyárral együtt – az ő színészi stílusa is egyre konzervatívabbá szelídült, de akárhány vargabetűt is rótt, mindig hajlandónak mutatkozott a megújulásra és arra, hogy meglepetésszerűen rácáfoljon a róla kialakult általános képre. Nyolcvanötödik születésnapját ünnepli Jack Nicholson, az amerikai filmművészet egyik legnagyobb élő legendája. 

Tanulmány, 2022. április 22. – írta

Farkasok és bárányok – Mike Nichols-portré

A tavaly 83 évesen elhunyt Mike Nichols figyelemreméltó és sokszínű rendezői életművet hagyott maga után, amit többek közt egy-egy Oscar-, Grammy-, Emmy- és Tony-díj is bizonyít.

Tanulmány, 2015. április 13. – írta
Támogass egy kávé árával!
 
Testi kapcsolatok

Testi kapcsolatok

Színes filmdráma, 98 perc, 1971

Rendező:
Szereplők: , , , , Teljes filmadatlap

A Filmtett szerint:

8

A látogatók szerint:

0

Szerinted?

0

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat