The Cut

The Cut

Kritika

Mert vétkesek közt cinkos, aki néma - Fatih Akin: The Cut

1915-ben a török kormány jóváhagyásával és a hadsereg bevetésével másfél millió örmény nemzetiségű őslakost lakoltattak ki, vittek munkaszolgálatra és koncentrációs táborokba; vagy egyszerűen csak lemészárolták őket. Ennek a brutális történelmi eseménynek állít emléket Fatih Akin kissé talán szentimentális és epizodikus filmje, mely minden hibája ellenére hiánypótló a nagyközönség felvilágosításában.


2015-05-11- írta Székely Bíborka

Olvasd el a kritikát

Történet

A film alapja az örmény fajirtás az Ottomán Birodalomban 1915-ben, amelynek eredménye az erőltetett migráció és az örmény kisebbség szétszóratása lett. Egy nap egy fiatal családapát, Nazaret Manoogiant a török hatóságok deportálják a többi örmény férfival együtt a falujukból, Mardinból. Kényszermunkás lesz és csak a szerencsén és egy szívességen múlik, hogy megússza a tömegmészárlást, de elveszti a családját, a beszédképességét és hitét. Egy este a kétségbeesett Nazaret megtudja, hogy a lányai lehet, hogy életben vannak, nem haltak meg mint a felesége az éhezés, az erőszak vagy megerőszakolás következményeként az erőltetett menetekben. Nazaret elindul, hogy megtalálja őket és átutazik a kis falujából keresztül a mezopotámiai sivatagokon a tengerig, végig nyomok után kutatva, amelyek elvezetik a gyermekeihez.

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!