A Bélier család (La famille Bélier)

A Bélier család

La famille Bélier

The Bélier Family

Familia Bélier

Kritika

Sotto voce - Eric Lartigau: La famille Bélier / A Bélier család

Ami pár évvel ezelőtt az Életrevalók (Intouchables) volt, az most A Bélier család: az év menetrendszerűen érkező, meglepően nagyot kaszáló francia feel good movie-ja. Csak nem annyira őszinte.


2015-06-28- írta Jakab-Benke Nándor

Olvasd el a kritikát

Történet

Paula Bélier első látásra egy átlagos tinédzser életét éli egy francia kisvárosban: gimnáziumba jár, fiúzni akar, legjobb barátnőjével bandázik iskola után és nagyon szeretne énekfakultációra járni. Egy fiú kedvéért. Már a meghallgatáson kiderül, hogy kivételes zenei tehetsége van, és tanára komoly esélyét látja, hogy a lány egy menő párizsi iskolában fejleszthesse hangját. Ám a lehetőség Paulát nem várt dilemma elé állítja: családjában ő az egyetlen, aki nem süket-néma, ami miatt szülei és farmjuk gazdálkodásában elengedhetetlennek tűnik a segítsége. Főleg, amikor édesapja hirtelen ötlettől vezérelve indulni akar a helyi polgármester választáson és politikai ambícióinak népszerűsítését-tolmácsolását csak a lány tudja segíteni. De vajon ez elég ok, hogy családja visszatartsa a tehetséges lányt álmai valóra váltásától?

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!