A lánykirály (The Girl King)

A lánykirály

The Girl King

Regina Kristina

Kritika

Őfelsége paripája voltam - Mika Kaurismäki: The Girl King / A lánykirály

A lánykirály lovaglós jeleneteit nézve sikerült megfogalmaznom, hogy leginkább az okozza a filmmel kapcsolatos hiányérzetemet, hogy Mika Kaurismäki rendező nem tud lovagolni: egy fenékkel két lóra próbál felülni, és így természetesen egyikre sem sikerül. Ugyanis a szűk két órás játékidő kevésnek bizonyult ahhoz, hogy a film egyszerre mutasson be egy komplex történelmi háttérsztorit és egy nem kevésbé összetett személyiség fejlődését.


2016-05-24- írta György Szidónia

Olvasd el a kritikát

Történet

Egy rejtélyes fiatal nő élete ellentmondások között zajlik – észérvek és szenvedély, női teste és hercegként való neveltetése, a régi és a modern világ, művelt elméje és az őt körülvevő konzervatív erők között őrlődik. Krisztina, akit hat évesen Svédország királynőjévé koronáztak erő és hagyomány labirintusába került, ahol szigorú, lutheránus férfiak házasságra és trónörökös nemzésére kényszerítik, hogy beteljesítse sorsát.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!