Testről és lélekről (On Body and Soul)

Testről és lélekről

Testről és lélekről

On Body and Soul

Despre trup si suflet

Kritika

Érzéki képek - Enyedi Ildikó: Testről és lélekről

Hogy Enyedi Ildikó miért nem rendezett nagyjátékfilmet az elmúlt tizennyolc évben, arra nem tudom a választ. Csak annyit tudok, hogy a Testről és lélekről kétségkívül az egyik legjobb kortárs magyar rendező „hallgatását” törte meg. Nem is akárhogy.


2017-01-04- írta Dobi Ferenc

Olvasd el a kritikát

Történet

Mi lenne, ha egy nap találkoznál valakivel, aki éjjelente ugyanazt álmodja, mint te? Vagy pontosabban: kiderülne, hogy már régóta ugyanabban a világban találkoztok éjszakánként. Örülnél neki? Vagy megijednél? Esetleg romantikusnak találnád? De mi van, ha te cseppet sem vagy romantikus alkat? Hogy nézel egy-egy gyengéd álom után másnap, éberen ennek az idegen embernek szemébe? És, mi van, ha az illető nem kifejezetten szimpatikus neked? Próbálnád megszeretni? Hogy lehet az, hogy éjjel, egymástól több kilométerre, magányos ágyatokban fekve egymáséi lehettek, de nappal, hús vér valótokban egymással szemben állva még egy vacak első randevút sem tudtok normálisan lebonyolítani? És mi van, ha a második találkozó is kínosan sikerül? A harmadik meg kifejezetten szégyenletes? Feladnád? És ha feladnád, kibírnád?

Videó, előzetes, trailer

Fesztiválok

2017

  • Magyarország hivatalos Oscar-nevezettje a legjobb idegen nyelvű film kategóriában.
  • Berlini Nemzetközi Filmfesztivál – Arany Medve, a FIPRESCI díja és az Ökumenikus Zsűri fődíja a versenyprogram legjobb filmjének, a Berliner Morgenpost különdíja
  • Sydneyi Nemzetközi Filmfesztivál – Sidney Filmdíj a legjobb filmnek

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!