Holdfény
Barry Jenkins
2016
Holdfény

A Filmtett szerint: 9 10 1

9

A látogatók szerint: 8.5 (2)

8.5 (2)

Szerinted?

0

Holdfény

Színes, amerikai, 111 perc, 2016
Magyar cím
Holdfény
Eredeti cím
Moonlight

Történet

A film háromrészes narratívában mutatja be egy nehéz sorsú srác életét. Az afro-amerikai fiúnak először a gyermekkora, majd kamaszkora, végül pedig ifjúkora tárul elénk. Sikerül átvészelnie a drogokkal átitatott Miami belvárosi életmódját, a szerelem is rátalál, és végül esélyt kap arra, hogy változtasson az életén.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Ezt írtuk a filmről:

Mémesített művészfilmgyár – Az A24 stúdió felemelkedése és tündöklése

2012-ben a 21. század egyik, ha nem a legnagyobb hatású amerikai filmstúdiója kezdte meg működését. Az évtized végéig közel 100 filmet forgalmazott és/vagy gyártott. Lehet, hogy az A24 idén mindent maga mögött hagy és a szerzői filmeket leváltja az akciózás?

Tanulmány, 2024. január 13. – írta

Elszakíthatatlan kötelék – Anyák és fiúk a filmvásznon

Édesanyák és fiaik kapcsolata igazi aranybánya a filmes alkotók számára, hiszen az emberi kötelékek talán legkomplexebbjéről van szó. Míg a filmtörténet az apákra és fiaikra helyez nagyobb hangsúlyt, valójában az anya-fia viszony tartogatja a legtöbb konfliktustmagában.  Az emberi/családi kapcsolatok különböző formáinak filmes előfordulásait vizsgáló tanulmánysorozatunk következő részében abban merülünk el, hogyan jelennek meg az anyák és fiaik a filmművészetben. 

Tanulmány, 2020. október 3. – írta

Álom és valóság, avagy Oscar 2017

Már csak néhány nap van hátra Hollywood legnagyobb filmünnepéig, amelynek a közmegegyezés szerint két jelentős esemény formálja majd a kimenetelét: egyik az elnökválasztás, másik az Amerikai Filmakadémia körül történt durva változások összessége. Ennek ellenére akármerre nézünk, mindenütt egy egyértelmű Kaliforniai álom / La La Land-tarolást vár a nép. Erre meg is van minden esély, de azért tegyük hozzá gyorsan, hogy mindkét esemény Oscarra gyakorolt hatása erősen magában hordoz egy jókori kiszámíthatatlansági tényezőt.

Publicisztika, 2017. február 21. – írta

Elnézést kér, ha katarzist okoz – Barry Jenkins: Moonlight / Holdfény

A Holdfény hasonló erővel csap gyomron, mint a Kaliforniai álom, csak a svungja más.

Kritika, 2017. február 17. – írta
Támogass egy kávé árával!
 
Holdfény

Holdfény

Színes filmdráma, 111 perc, 2016

Rendező:
Szereplők: , , , , Teljes filmadatlap

A Filmtett szerint:

9

A látogatók szerint:

8.5 (2)

Szerinted?

0

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat