Cseresznyevirágzás (Kirschblüten - Hanami)

Cseresznyevirágzás

Kirschblüten - Hanami

Kritika

Szerelem, halál, kisemberek, Japán - Doris Dörrie: Kirschblüten - Hanami / Cseresznyevirágzás

A tavalyi német filmtermésből egyedül Doris Dörrie új filmje, a Cseresznyevirágzás-Hanami szerepelt a Berlinálén, röviddel előtte Münchenben megkapta a legjobb, 2007-ben készült filmnek járó Bajor Filmdíjat. Nemcsak a szerző keleti kultúra iránti vonzódásának, hanem a 20−21. század nyugati társadalmaiban fellelhető kelethóbortnak a lenyomata is.


2012-09-24- írta Fám Erika

Olvasd el a kritikát

Történet

Rudi és Trudi hosszú évtizedek óta boldog házasságban élnek. Rudi halálos beteg, rákja van. Mégis Trudi az, aki váratlanul egyedül hagyja férjét a földi világban. Az özvegy férfi a tragédia után nehezen találja a helyét. Azután elhatározza, hogy megvalósítja felesége beteljesületlen álmát. Japánba utazik, hogy meglátogassa a fiukat. Ám úgy érzi, hogy – akárcsak a másik gyermeküknél – csak a terhére van. Rudi megismerkedik a fiatal butoh-táncos lánnyal. Furcsa kapcsolat alakul ki közöttük. Yuval együtt utazik a Fudzsi lábához megnézni felesége helyett azt, amit ő mindig is szeretett volna: a cseresznyevirágzást.

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!