Vérvonal (Mýrin)

Vérvonal

Mýrin

Jar City

Kritika

Sziget-feeling - Baltasar Kormákur: Mýrin / Jar City / Vérvonal

Akinek több mint egy kézre van szüksége ahhoz, hogy megszámolja, hány izlandi filmet látott eddig, annak jó szórakozást egy kellemes thrillerhez. A többiek viszont jól figyeljenek. A 101 Reykjavík rendezőjeként híressé vált Baltasar Kormákur az idei Titanic fődíját nyerte el 2006-os filmjével, melynek témája a genetikai információval való visszaélés.


2012-09-24- írta Jakab Juli

Olvasd el a kritikát

Történet

Egy genetikai kutatóintézet alkalmazottja elkeseredett kutatásba kezd a hivatalos iratok között, hogy magyarázatot találjon kislánya agybetegségének eredetére. Ezzel párhuzamosan Erlendur nyomozó vizsgálatot indít egy öregember meggyilkolásának ügyében, aki meglehetősen bizarr életet élt sötét alagsori lakásában. Ez az első látásra teljesen szokványosnak tűnő eset összekapcsolódik egy harminc évvel korábbi rejtéllyel, ami egy négyéves kislány halálát lengi körül. Úgy tűnik, a gyilkost csakis a magányos farkas, Erlendur kerítheti kézre (akinek eközben drogfüggő lányával is rendeznie kell viharvert kapcsolatát), bármilyen árat is fizessen érte.

A kiváló izlandi thriller – amely a genetikai információval való visszaélés problémájával foglalkozik – meggyőző ereje avatott kézzel létrehozott, sötét és rejtélyes atmoszférájában rejlik, ami a történet mindkét, fokozatosan egymásba fonódó szálát áthatja. Arnaldur Indridason detektívregényének filmadaptációjában a főszerepet a Hideg fényből is ismert kitűnő színész, Ingvar E. Sigurdsson játssza.

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!