La zona

La zona

http://www.lazona-lefilm.com/

http://www.imdb.com/title/tt1039652

Kritika

Csudás, de Mexikó - Rodrigo Plá: La zona / A zóna

Patyolattisztán kanyargó utcácskák, elegáns autók. Hatalmas házak nagy ablakokkal. Ápolt kertek. Tuják, élénk virágos cserjék, gondosan lenyírt fű, tágas udvarok. Egy egyenruhás iskolás sípjába fúj és megállítja az autókat, hogy biztonságban átvezényelje előttük két társát. Aztán egy szürke betonfal, a tetején szögesdróttal − és mögötte a végeláthatatlan nyomornegyed.


2012-09-24- írta Buzogány Klára

Olvasd el a kritikát

Ösztönök az emberdzsungelben - Rodrigo Plá – La zona / A zóna

Gőzerővel zakatol a mexikói újhullámos rendezők sikervonata. Alejandro González Inárritu és Guillermo Del Toro mellé most belépett a sorba az eleddig ismeretlen Rodrigo Plá is. A rendező első egész estés mozija, kollégáiéhoz hasonlóan, igencsak felborzolta a kedélyeket világszerte, ami talán nem is csoda. Embertelen történet egy kegyetlen világban.


2012-09-24- írta Kriston Attila

Olvasd el a kritikát

Történet

Egy gazdagok lakta negyedben zajlik a történet, ahol az ott lakók mindent megadnak a biztonságért és azért, hogy ne érintkezzenek a szegényekkel.

Videó, előzetes, trailer

Díjak

  • A Velencei Filmfesztivál Luigi De Laurentiis díja
  • A Torontoi Filmfesztivál FIPRESCI díja
  • A Cartagina Filmfesztivál legjobb rendezés és legjobb operatőr díja

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!