Istoria 52 (Tale 52) (Istoria 52)

Istoria 52

Tale 52

http://www.tale52.gr/

http://www.imdb.com/title/tt1170397

Kritika

A nő ötvenkétszer - Alexis Alexiou: Tale 52

A fiatal görög rendező, Alexis Alexiou első nagyjátékfilmje mindenképpen hatalmas teljesítmény, különösen egy kezdő filmes részéről. Bonyolult szerkezet, következetesen érvényesülő vizuális stílus és hangzásvilág, kitartóan nyomasztó hangulat. És rengeteg talán egy egyszerűnek ígérkező szerelmi drámában – amely éppen a talánok miatt lesz érdekes.


2012-09-24- írta Buzogány Klára

Olvasd el a kritikát

Történet

Jason egy baráti vacsora alkalmával ismerkedik meg Penelopeval – minden ezzel kezdődik, és később is minden ide fog kapcsolódni. Egyre jobban megismerik egymást, Penelope át is költözik a fiúhoz, aki mindent megoszt vele, még gyermekkori játékát is, amellyel az álmokat próbálja uralni.

Egy reggel Jason arra ébred, hogy Penelope eltűnt. Sejtelme sincs, hova mehetett, semmire sem emlékszik. A krónikus fejfájása az ok, vagy egy régi titok kísérti és taszítja őt egyre távolabb a valóságtól? Jasonnak meg kell találnia a visszautat önmagához és az emlékeihez – csakhogy valami folyton elgáncsolja…

Videó, előzetes, trailer

Fesztiválok

  • 2008 – Rotterdami Nemzetközi Filmfesztivál – versenyfilm

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!