Sorstalanság (Fateless)

Sorstalanság

Sorstalanság

Fateless

http://www.intercom.hu/honlapok/sorstalansag/

http://www.imdb.com/title/tt0367082

Kritika

Sors-talanság - Koltai Lajos: Sorstalanság

Az irodalmi művek filmes adaptációi rendszerint erős prekoncepciókat gerjesztenek a leendő nézőkben, amelyekkel szemben a filmnek meg kell vívnia kemény csatáját, hiszen az élményeihez, ha erősek, mindenki ragaszkodik.


2012-09-24- írta Varga Anikó

Olvasd el a kritikát

Történet

Köves átlagos zsidó kamaszfiú átlagos sorssal Budapesten, 1944-ben. Nem sokkal azután, hogy apját munkaszolgálatra viszik, őt is elfogják, majd bevagonírozzák és Auschwitzba, onnan pedig Buchenwaldba szállítják. Köves nem lázad sorsa ellen, nem lepődik meg, nem keres kiutat. Átmeneti barátságokra tesz szert, felnőttek és gyerekek; flegmák és rémültek, alkalmazkodók és vagányok bukkannak fel mellette a tömegből, és sodródnak el mellőle. Ő pedig csak van, és megfigyel; egész addig, míg sok véletlennek és szerencsés vagy szerencsétlen fordulatnak köszönhetően haza nem kerül. Hisz nincs olyan képtelenség, amit ne élhetnénk túl.

Videó, előzetes, trailer

Fesztiválok

  • 2005 – Az Európai Filmakadémia Díjai – versenyben
  • 2005 – Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Díjak

  • 2005 – Koppenhágai Nemzetközi Filmfesztivál – A legjobb operatőr dja

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!