A terror ügyvédje (L'avocat de la terreur)

A terror ügyvédje

L'avocat de la terreur

http://www.lavocatdelaterreur.com/

http://www.imdb.com/title/tt1032854

Kritika

Gardianul democraţiei - Barbet Schroeder: L’avocat de la terreur / Avocatul terorii

Se dă un documentar politic de peste două ore, acoperind cam 70 de ani din secolul nostru şi din cel trecut. La Resistance, Klaus Barbie, FLN, atentatul de la Viena, Rote Armee Fraktion, bla bla bla. Suficient ca să-l gonească pe spectatorul zilelor noastre, care nu mai are răbdare nici să privească pînă la sfârşit un traveling de Tarkovski, darmite să se introducă în culisele celei de-a treia sau a patra Republici (franceze sau care s-o nimeri).


2012-09-24- írta Horaţiu Damian

Olvasd el a kritikát

A demokrácia őrangyala - Barbet Schroeder: L’avocat de la terreur / A terror ügyvédje

Egy több mint kétórás dokumentumfilm, amely majdnem 70 évet fog át a jelenlegi és a múlt századból épp alkalmas arra, hogy elűzze a mai nézőt, aki egy Tarkovszkij-fahrtot sem tud végignézni, nemhogy érdekelje a harmadik vagy negyedik köztársaság története. Egy ismerősöm ugyan bevallotta, hogy a jelenkor történelméből a film révén kapott információözön elriasztotta, mégis érdemes figyelmet szentelnünk ennek a filmnek.


2012-09-24- írta Horaţiu Damian

Olvasd el a kritikát

Videó, előzetes, trailer

Díjak

César Awards, Franciaország (2008)
Legjobb dokumentumfilm: Barbet Schroeder

Étoiles d'Or (2008)
Legjobb dokumentumfilm: Barbet Schroeder

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!