Varga Katalin balladája (Katalin Varga)

Varga Katalin balladája

Katalin Varga

Kritika

Medvevadászat székely–magyar–román módra - Peter Strickland: Varga Katalin balladája

A történetről ugyanazt mondhatjuk, mint Bodor Ádám Sinistra körzetbeli színhelyeinek mágikus realizmusba való beskatulyázásáról: nem, ez nem mágikus realizmus, ez a történet „pur” realizmus, és igen, ilyen esetek ma is előfordulnak a legendás és meseszép Székelyföldön. Miközben az eseményeknek mégis van egy székely gondolkodási logikát megtagadó fordulata...


2012-09-24- írta Illyés Zsuzsa

Olvasd el a kritikát

„Hogy operatőr legyél, túl kell élned pár betegséget Kongóban” - Beszélgetés Győri Márk operatőrrel

Dolgozott Nolan színészfelfedezettjével, Todd Haynes operatőrével, és a legmagyarabb angollal, Peter Stricklanddel is. Ő az első magyar operatőr, aki netflixes filmet fényképezett, a „skót Gyilkos túrát”, a Calibre-t, ami még Stephen Kingre is a frászt hozta. Élete első interjújában fegyveres kongói forgatásról, keresztény háziwoodstockról és Erdélyhez fűződő, bennfentes viszonyáról is mesélt.


2012-09-24- írta Soós Tamás

Olvasd el a kritikát

Történet

Varga Katalin kisfiával megszökik otthonról, és keresi a módot arra, hogy álljon bosszút azokon a férfiakon, akik megerőszakolták őt évekkel korábban.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!