Trombitaverseny (Guca!)

Trombitaverseny

Guca!

http://www.anjoulafayette.eu/gucha/

http://www.imdb.com/title/tt0906014

Kritika

Trombitaverseny - Dušan Milić: Gucha! / Guca!

Egy Balkánról érkező filmre általában akkor vagyunk kíváncsiak, ha az maradéktalanul eleget tesz a jól belénk nevelt sztereotípiáknak. Ha nincs háború, akkor is érdekes ez a túlmisztifikált rezervátum. Kéznél vannak a romák, a szinte már elmaradhatatlan fúvószenével és vadromantikával együtt. Félő azonban, hogy a lassan kötelező kurzussá váló egyveleg erejét veszti. A klisék ellenére mégis jó film a Gucha!


2012-09-24- írta Söjtöri Andor

Olvasd el a kritikát

Történet

Juliana, a legnagyobb szerb trombitás, Satchmo, 16 éves lánya szerelembe esik Romeoval, a rivális roma trombitás zenekar, a “Sandokan Tigrisei” fiatal trombitavirtuózával. Satchmo hallani sem akar kapcsolatukról, mindent megtesz, hogy elválassza a szerelmespárt. De mint Louis Armstrong nagy csodálója, megígéri: ha Romeo jobban játszik és megveri őt a nagy trombitásversenyen, a Gucha Fesztiválon viheti a lányát. Ezek után Romeonak nincs más választása: meg kell próbálnia a lehetetlent: jobban kell játszania mint Juliana apjának.

Díjak

Szófiai Nemzetközi Filmfesztivál (2007)
Közönség-díj: Dusan Milic

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!