Ősz New Yorkban (Autumn in New York)

Ősz New Yorkban

Autumn in New York

Kritika

Rozsdabarna melankólia - Joan Chen: Autumn in New York / Ősz New Yorkban

Nem láthattam még kérdéses mozidarabunk buszmegállókat beborító és sötét éjszakákat bevilágító plakátját, de már elképzeltem, hogyan is festene. A háttérben kötelező New York-montázs: sűrű, őszi ködbe vesző felhőkarcoló-csúcsok, s fázósan összebújó párok a Central Park levelüket hullajtó fái között. A képzelt kép előterét két emberalak uralja: atlétatermetű, idősebb férfihez törékeny fiatal nő bújik. A férfin feltűrt gallérú, elegáns télikabát, partnerén bohém, bölcsész-kosztüm. Egymásra szegeződő tekintetük szinte összetapasztja őket. Alattuk finoman cizellált betűkkel kiírva a cím: Ősz New Yorkban - Joan Chen filmje.


2012-09-24- írta Köves Gábor

Olvasd el a kritikát

Történet

A nyüzsgő, pezsgő New York-i élet a mindene az ötvenes éveihez közeledő megrögzött agglegénynek, Will Keane-nek, aki a modern város forgatagában éli elkötelezettségtől mentes kapcsolatait. A sikeres étteremtulajdonos és szakács úgy válogat a nők között, mint vendégei az étlapról. Éppen annyi következetességgel és felelősséggel.

A rövid gyönyöröket hajkurászó 20. századi Don Juan újabb gyors és könnyed hódításra indul a zsenge Charlotte Fieldingnél. A második X-et éppen csak átlépő Charlotte-nak minden vágya, hogy belevesse magát a felnőtt élet izgalmaiba, és kitörjön a tinédzserek gyerekesnek tűnő játékaiból. A lány őszinte, és gyönyörű. Kapóra jön számára a találkozás Willel. A kezdeti szexuális vonzalom a szenvedélyek őszi viharába viszi el a kapcsolatot, ám a korosodó bonviván és az üde, tapasztalatokra vágyó lány viszonyának kibontakozásakor megmagyarázhatatlan erővel tör elő mindkettejükből a vágy az igaz kapcsolat iránt.

Az idők és korok korlátaitól megszabadulva Charlotte és Will rendhagyó hónapokat élnek át. Will berögzült „téveszméi” nőkről, szexről, felelősségről megkérdőjeleződnek, ahogy lassacskán megismerkedik Charlotte világával. A kibontakozó szerelemnek van mit megváltoztatnia.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!