Szabó Kimmel Tamás

Szabó Kimmel Tamás

Filmjei a Filmtetten

Apró mesék

Színes történelmi, thriller, romantikus, 112 perc, 2019
Szereplő

1945-ben, a II. világháború utáni hónapokban, amikor káosz és bizonytalanság uralkodik az országban, egy szélhámos a zavaros időszakot próbálja kihasználni haszonszerzésre, míg egy váratlan találkozás örökre meg nem változtatja az életét.

Kapcsolódó cikkek:

A tökéletes gyilkos

Színes bűnügyi, filmdráma, 98 perc, 2017
Szereplő

Kamenár, a gyilkossági csoport nyomozója nem találja helyét lánya halála után. Feleségével megromlott a viszonya, ő pedig a munkájába menekül. Amikor brutális bűntény helyszínére hívják, azonnal kiderül, hogy Petrát, a gyanúsítottat ő is jól ismeri: lánya legjobb barátnője, egyben feltételezett gyilkosa. A bosszú lehetőségével Kamenár élete új értelmet nyer.

Elolvasom a kritikát

Pappa pia

Színes vígjáték, musical, romantikus, 105 perc, 2017
Szereplő

Papi a világ legkedvesebb nyugdíjas linkje, aki mindenkinek tartozik és csak a jókedvét ajánlhatja törlesztés helyett. Már laknia sincs hol, egy lepukkant Duna-parti csónakházban húzza meg magát. Ám szomszédja, egy menő szuperdiszkó tulajdonosa, Wizy most ezt is elvenné tőle, hogy valami csilivili buliplázát építtessen a parton. Az öreg segítséget kér az unokájától, Tomitól. A srác legalább olyan link [...]

Kapcsolódó cikkek:

1945

Fekete-fehér filmdráma, történelmi, 91 perc, 2016
Szereplő

1945 augusztusának egyetlen napján játszódik Török Ferenc legújabb filmje, melynek témája a második világháború utáni újrakezdés a vidéki Magyarországon. A görög tragédiákat idéző, mindössze néhány óra leforgása alatt játszódó dráma helyszíne egy felbolydult kelet-magyarországi falu, ahol ezen a napon mindenki a jegyző fiának az esküvőjére készül.

Kapcsolódó cikkek:

A berni követ

Színes filmdráma, történelmi, 76 perc, 2014
Szereplő

1958. augusztus 16-án két magyar emigráns (Szabó Kimmel Tamás és Kádas József) betör a berni magyar nagykövetségre, és túszul ejti a nagykövetet (Kulka János). Miközben az épületet körbeveszi a svájci rendőrség, a berni magyar emigránsok pedig spontán tüntetésbe kezdenek az utcán, a követség falai között feszültséggel és fordulatokkal teli túszdráma bontakozik ki.

Kapcsolódó cikkek:

Megy a gőzös

Színes vígjáték, 90 perc, 2007
Szereplő

Ivaros álmos kis állomás, valahol Magyarországon. A helybéliek, élükön az állomásfőnökkel élik a maguk egyhangú, kicsinyes intrikákkal teli életüket. A legfőbb nemzeti ereklyét hordozó díszvonat érkezése azonban szó szoros értelmében feldúlja nyugalmukat. Ugyanis a véletlenek összjátéka folytán a gőzös, csendőröstől, cigányvajdástól, ereklyéstől a disznóólban köt ki. Őrületes kavarodás veszi kezdet [...]

Szabó Kimmel Tamás

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat