Kulka János

Kulka János

Filmjei a Filmtetten

A játszma

Színes filmdráma, thriller, 113 perc, 2022
Szereplő

A játszma (2022) 1963, Budapest. Az állambiztonság tisztje, Jung András élete tökéletes: boldogan él feleségével, Évával, és az egyetlen dolog, ami előléptetését hátráltatja, egy versengő kolléga, Kulcsár. Amikor felbukkan a múltból egy lezáratlan ügy kapcsán a legendás kém, Markó Pál, fordulat fordulatot követ és kezdetét veszi egy könyörtelen párharc, ahol senki és semmi nem az, aminek látszik, és egyetlen emberi gesztus az életedbe kerülhet.

Kapcsolódó cikkek:

Átjáróház

Színes fantasy, romantikus, 2020
Szereplő

Sokan mondják, hogy az igazi szerelem a síron túl is kitart, de kevesen hiszik el. És igazuk van: a szerelem addig tart, amíg az élet. Pár ritka kivételtől eltekintve.

Elolvasom a kritikát

X – A rendszerből törölve

Színes thriller, krimi, 114 perc, 2018
Szereplő

Éva zseniális rendőr. Meglátja, amit más nem, megérzi, ami fölött minden kollégája elsiklik, ott is észreveszi a bűnt, ahol minden más zsaru legfeljebb balesetet sejt. Neki tűnik fel az is, hogy a Budapesten rövid időn belül elkövetett jó néhány öngyilkosság között összefüggés lehet. Ám Éva rég nem nyomoz. A magánnyal és a félelmeivel küzd, képtelen r [...]

Kapcsolódó cikkek:

Budapest noir

Színes film noir, krimi, 2017
Szereplő

Gordon Zsigmond, a kiábrándult bűnügyi újságíró egy brutálisan meggyilkolt fiatal lány halála után nyomoz a 30-as évek Budapestjén. Csakhogy ez az ügy más, mint a többi, mindenhol falakba ütközik. Gordont hajtja a kíváncsisága, és minél jobban el akarják ijeszteni, annál kitartóbban követi a nyomokat. A szálak több irányba vezetnek, és úgy tűnik, senkinek nem áll érdekében az [...]

Kapcsolódó cikkek:

Halj már meg!

Színes vígjáték, filmdráma, 105 perc, 2016
Szereplő

Egy hatvanas éveiben járó titokzatos mozdonyvezető hirtelen halála után a feleség, a szerető és törvénytelen lánya, és sok más kétes karakter a férfi múltjából szeretné megtudni, mégis ki volt az a férfi, akit szerettek. Majd meghalnak azért, hogy megtudják: melyiküket szerette igazából a férfi, és hogy hol rejtegette eddig kettős életének fantasztikus gyümölcsét.

Elolvasom a kritikát

Félvilág

Színes filmdráma, 88 perc, 2015
Szereplő

Három nő története: egy híres kurtizán, a házvezetőnője és a cselédjük az 1910-es években, Budapesten élnek. Szenvedélyes, bonyolult, bizarr kapcsolatuk elkerülhetetlenül vezet a gyilkossághoz.

Kapcsolódó cikkek:

Argo 2

Színes akciófilm, vígjáték, bűnügyi, 95 perc, 2015
Szereplő

Balog Tibi (Kovács Lajos) és bandája (Scherer Péter, Bicskey Lukács, Kiss József) tíz év után sem lett okosabb. Továbbra is pitiáner, suttyó bűnözők, akik nagymenőknek hiszik magukat és a nagy lóvéra vágynak. Egy japán szindikátus árnyékembere (Kulka János) balszerencséjére pont Tibiéket bízza meg egy felbecsülhetetlen értékű adathordozó megszerzésével. Tibiék vajmi keveset értenek az IT vil [...]

Elolvasom a kritikát

Swing

Színes vígjáték, filmdráma, zenés, 117 perc, 2014
Szereplő

Három elkeseredett, különböző korú nőt egy esős éjszakán egymás mellé sodor az élet. Egy kiöregedett dizőz felkarolja őket, és létrehozza velük élete utolsó nagy művét, a Swing Angels nevű énekes haknizenekart. A lányok az ötvenes évek női trióinak stílusában egy transzvesztita bártulajdonos és egy hakniszervező menedzser segítségével körbeturnézzák a Balatont.

Elolvasom a kritikát

A berni követ

Színes filmdráma, történelmi, 76 perc, 2014
Szereplő

1958. augusztus 16-án két magyar emigráns (Szabó Kimmel Tamás és Kádas József) betör a berni magyar nagykövetségre, és túszul ejti a nagykövetet (Kulka János). Miközben az épületet körbeveszi a svájci rendőrség, a berni magyar emigránsok pedig spontán tüntetésbe kezdenek az utcán, a követség falai között feszültséggel és fordulatokkal teli túszdráma bontakozik ki.

Kapcsolódó cikkek:

Bíborcsiga

Színes animációs film, 8 perc, 2011
Narrátor
Kulka János

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat