Philip Seymour Hoffman

Ezt írtuk róla

A mellékszereplő drámája – Philip Seymour Hoffman-portré

2014. április 25.

2014. február 1-jén, szombat reggel Philip Seymour Hoffman egyik kedvenc kávézójában, a West Village-i Chocholate Barban kikéri szokásos rendelését: egy dupla-dupla, vagyis négy presszóadagból álló kávét, jégen, kevés tejjel. Egyedül issza meg, cseveg az alkalmazottakkal. A kávézó vezetője később azt mondja, boldognak tűnik. Aznap este nagyobb összeget vesz magához egy készpénzautomatánál. Másnap reggel nem megy el gyerekeiért a feleségéhez, Mimi O'Donellhez, akivel pár hónapja szétköltöztek. Délelőtt egyik legjobb barátja, a színházi rendező David Katz talál rá a holttestére, amely a fürdőszoba padlóján hever.

Filmjei a Filmtetten

Az éhezők viadala: Futótűz

Színes akciófilm, kalandfilm, sci-fi, thriller, 146 perc, 2013
Szereplő

Miközben Peetával a Győzelmi Körútra készül, Katniss megérzi, hogy a forradalom már a levegőben van. A Kapitólium azonban még teljes kontrollt élvez, és Snow elnök bejelenti a 75. Éhezők Viadalát, a "Nagy Mészárlást".

Kapcsolódó cikkek:

Jack csónakázni megy

Színes vígjáték, filmdráma, romantikus, 89 perc, 2010
Rendező, Szereplő

Jack, a limuzinsofőr maga sem tudja, hogy mihez lenne kedve az életben. Ez a párkapcsolataiban is meglátszik, még nem találta meg az igazit. Az egyetlen biztos pontot a zene jelenti számára, megszállott reggae -ajongó. A kollégája, egyben legjobb barátja, Clyde megelégeli Jack tengő-lengő életmódját. A feleségével, Lucyval együtt ráveszi egy vakrandevúra. Úgy néz ki, az ötlet beválik, Jack összejön Connie-val. A [...]

Kapcsolódó cikk:

Mary és Max

Színes és fekete-fehér animációs film, vígjáték, filmdráma, 92 perc, 2009
Szereplő

A történet egy valószínűtlen barátságról szól: a pangó, ausztrál kertvárosi közegben élő Mary találomra levelet ír egy New York-i ismeretlennek, a magányos, enyhén autista brooklyni nyugdíjas Max Horowitznak. Bár soha életükben nem találkoznak, az évtizedes levelezés során egymás életének legfontosabb szereplőivé válnak.

Kapcsolódó cikkek:

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat