Filmalkotó

Dömötör Tamás

Dömötör Tamás Szombathelyen született 1974-ben. Miután az Orlay Szakközépiskolában leérettségizett, Budapestre költözött. A Bárka Színház ösztöndíjasaként három évig kacérkodik a színészettel, ezalatt a Komlósi Oktatási Stúdióban újságírói képesítést szerez, szintén ösztöndíjjal.

1999-ben a Duna Televízióhoz szegődik szerkesztő-műsorvezetőnek, majd a Magyar Televíziónál folytatja televíziós pályafutását. 2000-től a Népszabadságnak ír, ugyanebben az évben alapítja meg harmadmagával a szombathelyi Kamara Savariát működtető Szombathelyi Színházbarátok Egyesületét.

2002-ben első nekifutásra felveszik a Színház- és Filmművészeti Egyetem rendezőszakára, ahol 2007-ben szerez diplomát. 2004-ben megrendezi a Premier című játékfilmet, 2007-ben pedig Offside címmel készít egész estés mozifilmet Egressy Sóska, sültkrumpli című drámája alapján.

2005-től 2 éven át a TV Paprika csatornájának több műsort rendez, néhányban műsorvezetőként is közreműködik. 2007-től az internetre készít reklámfilmet, rendez videoklipet, és ebben az évben került bemutatásra a Hazug című önálló kamara-rendezése is.

2008 augusztusában leszerződik a Weöres Sándor Színházhoz rendezőnek.

2010-ben rendezte meg első nagyobb költségvetésű mozifilmjét, a Czukor Show című színdarab filmes változatát.

Forgatókönyvíró, Rendező, Szereplő

Dömötör Tamás filmjei