Sally Field

Sally Field

Sally Margaret Field 1946. november 6-án született. Színésznő, énekesnő, de producerként, rendezőként és forgatókönyvíróként is dolgozott. Számos mozis és televíziós produkcióban tűnt fel több mint 50 éves karrierje során (Gidget, The Flying Nun, Sybil, Smokey and the Bandit, Norma Rae, Places in the Heart, Steel Magnolias, Not Without My Daughter, Mrs. Doubfire, Forrest Gump, The Amazing Spider-Man).

Oscar-díjat és Golden Globe-ot nyert a Norma Rae és a Places in the Heart főszerepéért, a Sybil, az E.R. és a Brothers & Sisters című tévésorozatokban nyújtott alakításait pedig Primetime Emmyvel jutalmazták. Ő játszotta Mary Todd Lincoln szerepét Steven Spielberg Lincoln című 2013-as filmjében, amiért a legjobb női mellékszereplő kategóriában Oscarra, Golden Globe-ra, BAFTA-díjra és az amerikai színészszakszervezet díjára jelölték.

Filmjei a Filmtetten

Maniac

Színes filmdráma, sci-fi, tévésorozat, vígjáték, 40 perc, 2018
Szereplő

Két problémás idegen jelentkezik egy gyógyszergyártó cég kísérleti csoportjába.

Elolvasom a kritikát

Lincoln

Színes életrajzi, filmdráma, történelmi, háborús, 150 perc, 2012
Szereplő

Miközben dúl az amerikai polgárháború, az ország elnökének nem csak a csatamezőkön történő vérontással kell megbirkóznia, hanem kabinetje több tagjával is, akik nem osztják nézetét a rabszolgaság felszámolásának szükségességéről.

Kapcsolódó cikkek:

A csodálatos Pókember

Színes akciófilm, fantasy, thriller, 136 perc, 2012
Szereplő

Peter Parker kicsi volt, mikor szüleinek nyoma veszett. Most talán sikerül fényt derítenie a rejtélyre, ám ehhez meg kell ütköznie apja egykori munkatársával, Dr. Curt Connorsszal.

Kapcsolódó cikkek:

Forrest Gump

Színes vígjáték, filmdráma, háborús, romantikus, 142 perc, 1994
Szereplő

A georgiai Savannah városka árnyas buszmegállójában különös mesemondó üldögél. Forrest Gump mindent látott és mindent átélt, de nem mindent értett. Nem éppen a legfényesebb elme. De hát az anyja is mindig azt mondta: "Csak az a hülye, aki hülyeséget csinál." Forrest Gump pedig semmi egyebet nem csinált, mint jelen volt a XX. század minden fontos eseményén a focipályától a harct [...]

Kapcsolódó cikkek:

Sally Field

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat