Peter Strickland

Ezt írtuk róla

Egy angol filmes kalandjai Erdélyben – Interjú Peter Stricklanddel, a Varga Katalin rendezőjével

2009. február 13.

Peter Stricklandról kevesen hallottak. Néhány éve egy Spielberg-forgatás háttérszereplőjeként mesélt élményeiről a Filmtett olvasóinak. A jószerével ismeretlen angol filmes akkor még csak tervezte első nagyjátékfilmjét, amelyet végül Erdélyben forgatott le erdélyi szereplőkkel, erdélyi stábbal, többé-kevésbé erdélyi történettel. Most Berlinben versenyez az Arany Medvéért.

An Englishman in Transylvania – Interview with Peter Strickland, director of Katalin Varga

2009. február 13.

There aren’t many people who heard about Peter Strickland, but that’s going to change. A few years ago he made an account for Filmtett of his days as a stunt on a Spielberg-shooting. Back then, he was just planning his first feature film, which he shot in Transylvania – with Transylvanian crew, Transylvanian cast and Transylvanian story. And now he’s competing for the Golden Bear in Berlin.

Filmjei a Filmtetten

Flux Gourmet

Színes horror, vígjáték, 2022
Rendező, Forgatókönyvíró

Egy kulináris teljesítményekre összpontosító intézetben egy kis közösség hatalmi harcokba, alkotói bosszúhadjáratba és emésztőrendszeri problémákba keveredik.

Elolvasom a kritikát

The Duke of Burgundy

Színes filmdráma, 104 perc, 2014
Rendező, Forgatókönyvíró

A fiatal Evelyn cselédlányként dolgozik egy kastélyban, de rendszeresen elkésik munkából, mire úrnője, Cynthia újra és újra szexuálisan megalázza. Ahogy azonban a szadomazochista szerepjáték egyre inkább erotikától túlfűtötté válik, felmerül a kérdés, valójában ki irányít kettejük perverz afférjában: az úrnő vagy a szolgáló?

Kapcsolódó cikkek:

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat