Filmdráma
Dátum szerint Népszerűség szerint

Porrá

A New Yorkban élő Shmuel képtelen szembenézni felesége halálával. Újdonsült barátja, egy biológiaprofesszor segítségével abszurd kutatásba kezd, mely az elmúlást vizsgálja. A páros egyre képtelenebb kalandokba keveredik a groteszk vígjátékban.

8/10

Ivana cea Groaznică

Ivana egy szerb színésznő, aki Romániában él, de egészségügyi problémái miatt úgy dönt, hogy hazamegy nyaralni. Az ottani polgármester azzal áll elő, hogy Ivana legyen egy helyi zenés fesztivál reklámarca.

6/10

Malmkrog

Öt arisztokrata három és fél órán keresztül vitázik (vallás)filozófiáról egy főúri kastélyban, franciául.

6/10

Zárójelentés

Stephanus professzor elismert kardiológus, akit váratlanul nyugdíjaznak. A doktor még nem szeretne elszakadni hivatásától, ezért hazaköltözik a szülőfalujába, ahol körzeti orvosként kezd dolgozni. Itt újra találkozik gyerekkori szerelmével és legjobb barátjával, ám nem feledkezhet bele a múltidézésbe, ugyanis kisstílű, ártalmas politikai csatározásokba keveredik, és saját kárán kénytelen megtanulni, hogy a múlt kísérteteivel csak akkor számolhat […]

5/10

Az első áruló

Tommaso Buscetta tanúvallomásának köszönhetően tudta Falcone vizsgálóbíró térdre kényszeríteni a szicíliai maffiát, a Cosa Nostrát. Buscetta kegyetlen bűnözőből vált Olaszország máig megosztó hősévé. A szervezetben csalatkozott férfi bizonyítékokkal szolgált ahhoz, hogy a bűnszövetkezet kulcsembereit letartóztassák, megingatva egy sziklaszilárdnak hitt, az évtizedek során egyre kegyetlenebbé és pénzéhesebbé vált rendszert.

9/10