A legjobb dolgokon bőgni kell (Things Worth Weeping For)

A legjobb dolgokon bőgni kell

Things Worth Weeping For

Kritika

Gyógyír generációs nyavalyákra - Cristina Groșan: A legjobb dolgokon bőgni kell

Minek filmet rendezni egy harmincas, megcsömörlött, infantilis nő szerencsétlenkedéseiről? – mondhatták több alkalommal is Groșan Cristinának, miután pitchelte a Legjobb dolgokon bőgni kell ötletét. (Szerencsére) végül mégis rábólintottak.


2021-09-14- írta Harsányi Domonkos

Olvasd el a kritikát

Történet

Maja élete kezd összeállni. Barátjával végre kiköltöznek az egyetem óta másokkal bérelt lakásból. Az egyik este azonban nem várt fordulatot vesz: kiderül, hogy egy rég nem látott távoli rokon nem az igazak álmát alussza a konyhaasztalra bicsaklott fejjel, hanem meghalt. Maja kénytelen ott maradni a halottal, mert a családból senki sem ér rá segíteni, még az anyja is lerázza. A halottszállítókra várva megérkezik Maja gyerekkori barátnője, Sára (Huzella Júlia), akivel már jó pár éve megszakadt a kapcsolata. Telnek az órák, és az egyszerű eljárás egy végeláthatatlan, bürokratikus folyamatba torkollik, abszurd szituációkkal megspékelve. Az éjszaka folyamán Maja kezd szembesülni a mélyen eltemetett problémáival. Hiába csordogál biztonságosan az élete, a boldogsága érdekében muszáj kockáztatnia. Még akkor is, ha fejest kell ugrania az ismeretlenbe.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!