A néma forradalom (Das schweigende Klassenzimmer)

A néma forradalom

Das schweigende Klassenzimmer

The Silent Revolution

Kritika

A csend utáni vihar - Lars Kraume: Das schweigende Klassenzimmer / A néma forradalom

A politikai csatározásokhoz nem mindig kellenek óriási csaták, lobogó zászlók, látványos tüntetések, néha elég csak úgy csendben maradni. Két csendes perc ugyanis olyan események láncolatát indíthatja el, amit érdemes filmre vinni, ráadásul magyarként különösen szívet melengető élmény A néma forradalom.


2018-10-11- írta Polák Zsóka

Olvasd el a kritikát

Történet

1956 októberében pár tinédzser Nyugat-Berlinbe látogat, ahol független tudósításokkal találkoznak a budapesti eseményekről. Rádöbbennek arra, hogy az otthon hallott propagandával szemben nem ellenforradalmi zavargások zajlanak Budapesten, és hazatérve illegális rádióadásokból igyekeznek tájékozódni a magyar eseményekről. Amikor az éterben bemondják a téves hírt, hogy Puskás áldozatul esett a szovjet intervenciónak, az egész osztály úgy dönt, hogy az egyik órán egy perc néma csönddel adóznak a magyar mártíroknak. Az eset felháborodást kelt az iskola vezetésében, a botrány egyre magasabbra jut, hamarosan maga az oktatási miniszter utazik a helyszínre, hogy a fiatal „ellenforradalmárok” körmére nézzen.

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!